top of page

Vegyél házat Szicílián 

       Az elmúlt hetekben körbejárt a hír a magyar sajtóban is (mint ahogy a világon nagyon sok helyen) hogy 1 euroért lehet házat venni Szicílián.

Mi igaz ebből? Milyen a hely, ahol ezt megteheted?

Ezen az úton akár a saját házadat is kiválaszthatod, találkozhatsz a helyi önkormányzat illetékeseivel, minden részletnek utána járhatsz, természetesen magyar nyelvű kísérő segítségével

comune+sicilia+centro7482.jpg

       Időpont: 2019. március 14-17                  Ár: 490 euro  + repülőjegy

                                 

                         

                                      Jelentkezési határidő: 2019, február 28

                       Egy-egy turnusban maximum 8 fő vehet részt az utazáson, de a tavasz folyamán - alkalmazkodva a Budapest -Palermo Ryanair járatokhoz - bármikor indulhat új csoport.

Sambuca az 1 euros város

Évek óta keringenek hírek Magyarországon 1 euroért megvehető olasz házakról,  de valahogy sosem sikerült közelebbi infohoz jutni, ezeknek a híreknek a valóság tartalmáról meggyőzödni.

Most talán más a helyzet. Az elmúlt hetekben több magyar újság is megnevezte Sambuca városát, ahová mi egyébként is utazni készültünk.

Kinti partnereinket kicsit mozgósítottuk a témára, úgy született ez az út.

Sambuca 2016-ban elnyerte Olaszország legszebb települése címet, már ezzel is közismertté vált a neve, ezt tetézték azzal, hogy pár hónapja ők is meghirdették az ,,1 euros  programot"

Csaknem 40.000 levél érkezett a városházára ezügyben, épp emiatt ezekre nem nagyon tudnak érdemben megválaszolni.

Az 1 euro valójában nem 1 euro, 3 év alatt további 15.000 euro elköltésére kötelezik a vásárlót, de még ezzel együtt is, 6-7 millió forintért egy ház Szicilián sokaknak egy elérhető álommá válhat.

Ez az út arra szolgál, hogy személyesen ismerkedhessetek meg a településsel és környékével, szokásaival, ételeivel, atmoszférájával.

Természetesen a város vezetőivel, ügyvédekkel stb is lehet találkozni, és valóban komolyan elinditani egy vásárlást.

Mivel ez nem elsősorban turista út, és a város vezetői sok emberrel egyszerre nem tudnak foglalkozni, max 4-8 fős csoportokkal tudunk kimenni, a meghirdetett időpontokban, vagy akár minimum 4 fő esetén bármilyen speciális időpontban. 

A szállásról

       

 A Ryanair Palermoi járatának menetrendjéhez igazodva a csütörtöktől péntekig tartó időszakot javasoljuk. 

A szállásunk Sambuca településének szélén, 4 csillagos szállodai szobákban.

A Hotel Don Giovanni, az egyik legszebb szálloda a környéken, kényelmes szobái, spa szolgáltatásai, híres, ókori sziciliai recepteket is idéző konyhája messzi földön híres.

Már csak ezért is érdemes eljönni erre az útra:-)

Sambuca - a legszebb olasz város

       

A RAI3 által hirdetett ,,Legszebb olasz falu" szavazáson 2016-ban Sambuca - ez a kis szicíliai falu nyerte el a nagydíjat:

A kevesebb mint hatezer lakosu Sambuca alig néhány kilométerre fekszik a tengertől, arab eredtű kisváros, csodálatos terekkel épületekkel, teraszokkal, melyet buja szőlőültetvények, olajfa ültligetek vesznek körül. 

Az első napunkat ebben a városkában töltjük.

Lesz alkalmunk végigsétálni a városka utcáin, megnézni az eladó házakat, találkozni a város tisztviselőivel, informálódni a házvásárlás minden részletéről.

Egy tipikus sambucai ebéd után meglátogatjuk a környéket, kirándulunk a híres Orange tó partjára.