nov. 01., Cs | Trapani

Novemberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília

A késő ősz az olívabogyó szüretelésének, a friss olívaolaj készítésének ideje Itáliában. Minden tartományban mások a hagyományok, a szokások, de az biztos, hogy főleg egy magyar ember számára különleges élményt jelenthet egy ilyen eseményen való aktív részvétel. Szicília távoli vidéke szüret nélkül
A regisztrációdat elküldtük, hamarosan levelet kapsz tőlünk
Novemberi napfény, szélmalmok, olíva szüret - Szicília

Időpont

2018. nov. 01. 10:00 – 2018. nov. 04. 21:00
Trapani, 91100 Trapani TP, Italia

Esemény

PROGRAM:

1.nap 2018.11.01 Csütörtök

Indulás a déli órákban Palermoba, a Ryanair közvetlen járatával, érkezés 13.50-kor Palermoba ahol vendéglátóink várnak minket. Rövid ebéd után transzfer Trapaniba, a szállásunkra, ahol svédasztalos jellegzetes szicíliai vacsora, kemencében sült pizza vár minket. Szállás kétágyas kényelmes, teraszos szobákban.

2.nap 2018.11.02 Péntek

A következő két napot a helyiek hagyományos szüreti programjaival - és ételeivel töltjük. Ezen a napon személyesen is részt veszünk az olíva bogyók szüretelésében.

Az ebédünk is a helyiek ilyenkor szokásos, autentikus ételeiből áll majd, amit egy tipikus szicíliai parasztházban szolgálnak majd fel.

Ebéd után pihenő, bár november lesz, nagy eséllyel élvezhetjük még a medence vízét is a melegben. Pihenhetünk a medence partján, quadozhatunk, ellátogathaunk Ericébe.

Vacsorára visszatérünk a parasztházba, ahol udvarban faparázson sült pizza és egyéb sziciliai különlegességek között válogathatunk.

3.nap 2018.11.03 Szombat

Szombat délelőtt az olajmalomban kezdünk, ahol az előző nap leszüretelt olívabogyók feldolgozásában veszünk részt aktívan, megkóstoljuk a frissen készült olivaolaj ízét.

Innen átutazunk Trapaniba, a híres sókamrákba és sómúzeumba, és bármilyen érdekes - sós a helyiek egészen különleges sós ebédjét kapjuk!majd ismét a helyiek vendégeiként ebédelünk.

Innen útra kelünk és megismerkedünk Trapani történelmi belvárosával.

A vacsora is egészen különleges lesz, megismerkedünk a híres Trapani hal cous-cousával, egy tipikus Trapani étteremben.

4 nap 2018.11. 04 Vasárnap

Reggel még kényelmesen megreggelizünk, majd búcsút veszünk szicíliai ottohonunktól, elindulunk Palermoba. ahonnan 14.15-kor indul közvetlen Ryanair járatunk Budapestre, érkezés 16 óra körül.

AZ ÁR TARTALMAZZA:

A szicíliai tartózkodás teljes költségét, a transzfereket, a szállást kitűnő hangulatú, kultúrált kétágyas szobákban, valamint az ott tartózkodás alatt a teljes étkezést (reggeli - ebéd - vacsora)

NEM TARTALMAZZA:

Nem tartalmazza a repülőjegyek árát (ez a jelenlegi árak mellett kb 70 euro/fő), a Budapest - Palermoi Wizzair járatra ezt önállóan kell megvenni.

JAVASLAT:

Az úton olyan minőségű különleges ételekhez, oliva olajhoz stb juthatunk, ami a hétköznapokban szinte lehetetlen. Érdemes belőle bevásárolni, és gondolni erre a reptéri poggyász vásárlásakor, hogy mindezt haza is tudjuk vinni.

Jegyek
Price
Menny.
Összesen
  • Foglalás Trapaniba
    €420
    €420
    0
    €0
Összesen€0

Oszd meg ezt az eseményt