top of page

Ravello a végtelen panorámák városa

Ravello sokak szerint az Amalfi part legszebb, ám egyben legnehezebben megközelíthető városa. Tömegközlekedéssel Amalfiból közelíthető meg autóbusszal, ám aki próbálta már, tudja hogy nyáron ez sokszor kilátástalan mutatvány. 

Útjainkon eddig az első állomás volt Ravello, ám úgy tűnik nagyon kevés az itt töltött idő.

Ezért ettől az évtől kezdve lehetőséget adunk enneka  csodás vidéknek nyugodtabb megismerésére is

Nápolyból indulva általában a Monte Lattarin keresztül utazunk, így az első megálló még kore délelőtt, Ravello.

Ravello egy békés hangulatú, kedves település, mely a part felett, magasan a sziklafal oldalában húzódik meg.  Hosszan kanyargó hegyi út halad a város felé, számos pincészetet, olíva gyárat hagyva maga után.  A kicsiny, barátságos városban öröm az utcákat  sétálva felfedezni. 

Ezen a napon bőven lesz idő itt nézelődni:-)

AMIT LÁTHATSZ VELÜNK

Ravello - Villa Rufolo

Ravello egy nagyon kis község az Amalfi-parthoz tartozó hegységén, része az UNESCO Világörökségének. A Monte Tello-ra épült a 12-13. században. Mára is fennmaradt képét és népszerűségét a Rufolo nemesi családnak köszönhetjük. A településre épült rezidenciájuk a térség legnagyobb és legimpozánsabb látványossága. 

Csodás kertje, és a kilátás mindenkit elbűvöl.

P9210281
P9210267
P9210227
P9210269
P9210226
P9210215

  

Hotel Villa Cimbrone egy 5 csillagos szálloda az Amalfi-parton, és a Villa Cimbrone híres kertjeinek ad otthont , amely valószínűleg az Amalfi-part legszebb látnivalói közé tartozik . A Villa Cimbrone nagyon népszerű esküvők, nászutak és bankettek helyszíne, de hatalmas kertjei és álomteraszai, mint például a Végtelen terasza , minden nap nyitva állnak a látogatók előtt.

A főépületből és mintegy hat hektárnyi történelmi parkból álló Villa Cimbrone az angol táj, botanika és kultúra egyik legfontosabb példája a mediterrán térségben.

Ravello - Villa Cimbrone