top of page

Ravello Amalfi Positano

AMIT LÁTHATSZ VELÜNK

Ravello, Positano, Amalfi - mindenki álma, mindenki szeretné megnézni.
Ugyanakkor ez a vidék, ami legnehezebben bejárható tömegközlekedéssel, de még bérelt autóval sem is nagyon nehéz a közlekedés és főleg a parkolás ebben a térségben.

Talán itt van a legnagyobb szükség tapasztalt sofőrre és vezetőre.
Talán nem tűnik olcsó mulatságnak ez a választás,de  gondoljunk bele: Nápolyból indulva csaknem 200 km-nyi autózás, szerpentin, forgalom, parkolás, helyismeret amit tudunk nyújtani.

Fárasztó nap még így is, és ez az az út, ahol a napi programot még így is jelentősen befolyásolni tudja a kiszámíthatatlan forgalom. 

Ettől függetlenül, azt gondolom ez a legkényelmesebb, legbiztosabb módja  annak hogy az Amalfi parti kirándulás emlékezetes maradjon.

Ravello - az álmok városa

 Nápolyból indulva általában a Monte Lattarin keresztül utazunk, így az első megálló még kore délelőtt, Ravello.

Ravello egy békés hangulatú, kedves település, mely a part felett, magasan a sziklafal oldalában húzódik meg.  Hosszan kanyargó hegyi út halad a város felé, számos pincészetet, olíva gyárat hagyva maga után.  A kicsiny, barátságos városban öröm az utcákat  sétálva felfedezni. 

A város fekvése festői szépségű. Igen. A francia szerzőnek,  Andre Gide-nek  igaza volt.  E békés, hegyi város, -melyet Dél-Olaszország egyik legromantikusabb kisvárosának tartanak-, közelebb fekszik az éghez, mint a tengerhez.

A környék legnehezebben megközelíthető települése - de kihagyhatatlan

P9210281
P9210267
P9210227
P9210269
P9210226
P9210215

 RAVELLO

Amalfi az egykori főváros

 

Ravelloból az Amalfi part egykori fővárosába, Amalfiba érkezünk.

A tengerpart és a csodás táj mellett, több építészeti látványosság is megtekinthető. Amalfi fő nevezetessége impozáns székesegyháza, a Szent András Katedrális. A Piazza Duomon, Amalfi szívében álló katedrális a 13. században épült, de 9. századi részeket is tartalmaz. A 13. század óta többször átépítették, felújították. A katedrális homlokzata a 19. században teljesen megújult. A székesegyház belső tere is rendkívül gazdag, igazán szép kincsek láthatók itt. A székesegyház épületegyütteséhez tartozik még egy 9. században épített templom, valamint kolostor, kripta, harangtorony és lépcsősor.