Amalfi part - Positano Ravello Amalfi Sorrento

Sorrento , Ravello, Positano, Amalfi - mindenki álma, mindenki szeretné megnézni ha Nápoly környékére utazik.
Ugyanakkor ez a vidék, ami legnehezebben bejárható tömegközlekedéssel, de még bérelt autóval sem ajánlanám az út és parkoló viszonyok miatt.
Itt bizony végképp jól jön egy tapasztalt kísérő, egy helyi soför helyi autó vagy busz
Ez a legkényelmesebb, legbiztosabb útja annak hogy az Amalfi parti kirándulás emlékezetes maradjon.
Talán nem tűnik olcsó mulatságnak, de amikor megérkezünk a helyszínre, mindenki érteni fogja.
Keressetek minket és gyertek velünk egy napra Amalfira :-)

 LEHET HOZZÁNK CSATLAKOZNI HA ERRE JÁRTOK, DE ÖNÁLLÓAN IS KÉRHETITEK AZ UTAT A HÉT BÁRMELY NAPJÁN  
JELEZZÉTEK MIELŐBB HA VELÜNK TARTANÁTOK

A HELYEK AHOVÁ ELLÁTOGATUNK

Sorrento - a sziklák tetején 

       Bár Sorrento neve hallatán kevés ember van akinek nem dobban nagyot a szíve. Különleges helyszín, különleges hangulat, innen indulunk napi kalandunkra.

1/1

Amalfi a citromok hazája

Aki járt már az Amalfi parton, tudja hogy mennyire különleges citromok teremnek arrafelé.

Kicsi, nagy, hatalmas, egyik illatosabb mint a másik, van amelyik önmagban is ehető, van ami salátának való, van amiből a Limoncello készül.

Szeretnétek megismerni az Amalfi parti citrom rejtélyét? 

Egy ősi citromtermelő család vendégeiként megimserhetjük életüket, megkóstolhatjuk főztjüket.

Igazi kincs ezen a napon, az IGAZI Amalfi megismerésére

 

1/1

Positano a felejthetetlen

 

,,Positano mély hatást kelt. Egy olyan álomszerű hely, mely nem is igazán valódi, mikor ott van az ember, de szívfájdítóan valóságossá válik, miután már elhagytuk."

John Steinbeck

Positano a hegyoldalba épített kis városka tele éttermekkel, hangulatos utcákkal, tündéri házakkal, kis üzletekkel, tengerparttal és persze csodálatos kilátással. Az egész olyan, mint egy kis meseváros! Ez az a hely, amit mindenkinek látnia kellene!

1/1

Amalfi az egykori fováros

 

 A várost  320-ban, Nagy Konstantin császár katonái alapították, az első írásos feljegyzés róla a 6. század végéről származik. Ezután Bizánchoz tartozott. Az Amalfi Köztársaság 850-től 1135-ig élt, bukása után Amalfi hanyatlásba kezdett. Az újabb fellendülést az eredményezte, hogy 1807-ben Napóleont annyira elvarázsolta szépsége, hogy út építését rendelte el Nápolyból. 1861-ben a város a Nápolyi Királysággal együtt az Olasz Királyság része lett, a 20. század eleje óta pedig kedvelt turistacélpont.

A tengerpart és a csodás táj mellett, több építészeti látványosság is megtekinthető. Amalfi fő nevezetessége impozáns székesegyháza, a Szent András Katedrális. A Piazza Duomon, Amalfi szívében álló katedrális a 13. században épült, de 9. századi részeket is tartalmaz. A 13. század óta többször átépítették, felújították. A katedrális homlokzata a 19. században teljesen megújult. A székesegyház belső tere is rendkívül gazdag, igazán szép kincsek láthatók itt. A székesegyház épületegyütteséhez tartozik még egy 9. században épített templom, valamint kolostor, kripta, harangtorony és lépcsősor.

1/1

Ravello - az álmok városa

 

Ravello egy békés hangulatú, kedves település, mely a part felett, magasan a sziklafal oldalában húzódik meg.  Hosszan kanyargó hegyi út halad a város felé, számos pincészetet, olíva gyárat hagyva maga után.  A kicsiny, barátságos városban öröm az utcákat  sétálva felfedezni. 

A város fekvése festői szépségű. Igen. A francia szerzőnek,  Andre Gide-nek  igaza volt.  E békés, hegyi város, -melyet Dél-Olaszország egyik legromantikusabb kisvárosának tartanak-, közelebb fekszik az éghez, mint a tengerhez.

A környék legnehezebben megközelíthető települése - de kihagyhatatlan

1/1

 Az egész napos kirándulást akár pár főnek is meg tudjuk szervezni, de nagyobb csoportok számára is.

Az ár természetesen függ a csoport létszámától is.

Azt viszont garantáljuk, hogy akár kettesben, akár csoportosan a legkényelmesebb körülmények között a helyiek avatott helyismeretével fűszerezve ismerhetitek meg ezt a csodálatos környéket

 Kérjétek ajánlatainkat !