Toszkána

ahogy még sosem láttad 

       Maremma - Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része.

250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal. 

A hegytetőn ülő középkori városokban nagyon könnyű elképzelni, milyen is lehetett az élet sok-sok évszázaddal ezelőtt

Ide viszünk Titeket ezen az úton

vegyes kép.jpg

                                                   Időpont: 2019. május 24- 29 

                                                         UTOLSÓ HELYEK !

 

 

   

                                                     2019.augusztus 30- szeptember 4   

 

        

 

- Két fős franciaágyas szobában 600 euro/fő

- Két személyes apartman, ahol két fő különálló térben külön ágyon tud aludni 625 euro/fő

- Négy személyes apartman, két szobával, kétszer két személyes ággyal 550 euro/ fő

 

félpanzióval és összes programmal

 

                                     

Maremma - Toszkána rejtett kincse

Maremma 

partjait két tenger, a Ligur- és a Tirrén-tenger is mossák, egy része Toszkána, egy része még Lazio megyéhez tartozik.

De ez nem az a hely, ahol minden lakosra öt külföldi turista jut.

Maremma egyike azon kevés olasz vidéknek, ami hű  maradt ősi gyökereihez és nem adta meg magát a turizmus mindent megváltoztató hatalmának.

Az egész régiót érdekes középkori városok jelzik, melyeket sűrű erdők és buja zöld mezők, szőlőültetvények, olajfaligetek választanak el egymástól.

Maremma városai a saját kis világukban élnek.

Ez Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része. 250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal.

A hegytetőn ülő középkori városokban nagyon könnyű elképzelni, milyen is lehetett az élet sok-sok évszázaddal ezelőtt. Akik itt születtek, életük végéig szenvedélyesen vonzódnak ehhez a földhöz, ezt szeretném veletek át éreztetni.

A szállás - Residence Mediterraneo

       

 A  szállásunk önmagában is egy nyaralással ér fel: Marina di Grosseto legújabb tengerparti 4 csillagos szállodájában leszünk, így minden nap alkalmunk lesz megmártózni a tengerben, hogy aztán elindulhassunk napi kalandjainkra.

Marina di Grosseto északi részét széles és érintetlen pinea-erdő szegélyezi, míg délen a Maremma nemzeti park különleges világa terül el.

A szálloda modern, kétágyas, erkélyes, konyhával és étkezővel ellátott apartmanokkal, LED TV-vel, telefonnal, légkondicionálóval / fűtéssel van ellátva.

Az árban a bőséges reggeli és igazi toszkán vacsora is benne foglaltatik.

 

1/1

Pisa - a csodák tere

       

Pisába érkezünk a Ryanair járatával, a déli órákban, így éesz időnk Pisa leghíresebb helyszínére, a csodák terére benézni Kétségtelen, hogy Pisa legfőbb turisztikai látványossága a torony.

 De a pisai Dóm-tér, a Campo dei Miracoli, vagyis a Csodák tere egy széles terület a város központjában. A tér négy meghatározó építménye a dóm, a ferdetorony, a keresztelőkápolna és a temető - ha már arra járunk, kihagyhatatlan

 

Bolgheri - a borok városa

       

Minden bor kedvelő ismeri Borgheri nevét, a leghíresebb toszkán bodok szülőföldjét. Egy viszonylag elzárt terület – az egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül.

A városkához egy lenyűgözően szép ciprus sor vezet, hogy aztán megérkezzünk í híres történelmi toronyhoz.   A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, sok jó és szezonális ételkülönlegességekkel, egyedi borvacsorákkal csábító éttermeket találunk és persze borbárokat, ahol végig kóstolhatjuk a vidék legjobb vörös borait.