Toszkána

ahogy még sosem láttad 

       Maremma - Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része.

250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal. 

A hegytetőn ülő középkori városokban nagyon könnyű elképzelni, milyen is lehetett az élet sok-sok évszázaddal ezelőtt

Ide viszünk Titeket ezen az úton

vegyes kép.jpg

                                                   Időpont: 2019. május 24- 29 

                                                         UTOLSÓ HELYEK !

 

 

   

                                                     2019.augusztus 30- szeptember 4   

 

        

 

- Két fős franciaágyas szobában 600 euro/fő

- Két személyes apartman, ahol két fő különálló térben külön ágyon tud aludni 625 euro/fő

- Négy személyes apartman, két szobával, kétszer két személyes ággyal 550 euro/ fő

 

félpanzióval és összes programmal

 

                                     

Maremma - Toszkána rejtett kincse

Maremma 

partjait két tenger, a Ligur- és a Tirrén-tenger is mossák, egy része Toszkána, egy része még Lazio megyéhez tartozik.

De ez nem az a hely, ahol minden lakosra öt külföldi turista jut.

Maremma egyike azon kevés olasz vidéknek, ami hű  maradt ősi gyökereihez és nem adta meg magát a turizmus mindent megváltoztató hatalmának.

Az egész régiót érdekes középkori városok jelzik, melyeket sűrű erdők és buja zöld mezők, szőlőültetvények, olajfaligetek választanak el egymástól.

Maremma városai a saját kis világukban élnek.

Ez Toszkána legvadabb része, sokak szerint pedig a Földközi-tenger partvidékének legszebb része. 250 km hosszan kristálytiszta strandokkal, félreeső, homokos öblökkel, sekély vízzel, a kikötők mögött meseszerű halászfalvakkal.

A hegytetőn ülő középkori városokban nagyon könnyű elképzelni, milyen is lehetett az élet sok-sok évszázaddal ezelőtt. Akik itt születtek, életük végéig szenvedélyesen vonzódnak ehhez a földhöz, ezt szeretném veletek át éreztetni.

A szállás - Residence Mediterraneo

       

 A  szállásunk önmagában is egy nyaralással ér fel: Marina di Grosseto legújabb tengerparti 4 csillagos szállodájában leszünk, így minden nap alkalmunk lesz megmártózni a tengerben, hogy aztán elindulhassunk napi kalandjainkra.

Marina di Grosseto északi részét széles és érintetlen pinea-erdő szegélyezi, míg délen a Maremma nemzeti park különleges világa terül el.

A szálloda modern, kétágyas, erkélyes, konyhával és étkezővel ellátott apartmanokkal, LED TV-vel, telefonnal, légkondicionálóval / fűtéssel van ellátva.

Az árban a bőséges reggeli és igazi toszkán vacsora is benne foglaltatik.

 

1/1

Pisa - a csodák tere

       

Pisába érkezünk a Ryanair járatával, a déli órákban, így éesz időnk Pisa leghíresebb helyszínére, a csodák terére benézni Kétségtelen, hogy Pisa legfőbb turisztikai látványossága a torony.

 De a pisai Dóm-tér, a Campo dei Miracoli, vagyis a Csodák tere egy széles terület a város központjában. A tér négy meghatározó építménye a dóm, a ferdetorony, a keresztelőkápolna és a temető - ha már arra járunk, kihagyhatatlan

 

Bolgheri - a borok városa

       

Minden bor kedvelő ismeri Borgheri nevét, a leghíresebb toszkán bodok szülőföldjét. Egy viszonylag elzárt terület – az egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül.

A városkához egy lenyűgözően szép ciprus sor vezet, hogy aztán megérkezzünk í híres történelmi toronyhoz.   A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, sok jó és szezonális ételkülönlegességekkel, egyedi borvacsorákkal csábító éttermeket találunk és persze borbárokat, ahol végig kóstolhatjuk a vidék legjobb vörös borait.

Cala Violina

 az érintetlen tenger élménye

Toszkánáról legtöbb embernek a széles, napernyős, zsúfolt tengerpartok jutnak eszébe.

Mi az első nap felkeressük Toszkána talán legszebb és legeldugottabb tengerpartját,Cala Violinát.   Majdnem két kilométert kell gyalogolnunk egy fenyőerdőben, hogy elérjük a partot, de nincs annál jobb, mint amikor megérzed a sós víz felől érkező szél által felkavart fenyőillatot. Az eperfák, a tölgyfák, a pinea  a tenger közelében nőnek, és erős szín kontrasztot biztosítanak. A víz nagyon tiszta, mélyen a tengerben néhány Toszkán sziget: Pianosa, Montecristo és Giglio. 

A legenda szerint amikor a strand üres, különleges zenei hangokat hallani: a finom fehér homok  magas hegedűhangokat  ad ki minden lépésednél  

Monte Argentario - az elszigetelt szépség

Monte Argentario Toszkána déli részénél található félsziget, melyet keskeny földsávok kapcsolnak össze az olasz szárazfölddel, a toszkánok közkedvelt üdülőhelye.

Monte Argentartio gazdag élővilága és természeti szépsége révén védettséget élvez, csipkézett, partjai Toszkána lágy partszakaszaihoz képest vadabbak, meredek sziklákkal szegélyezettek. 
Mivel évszázadokon át Nápolyhoz és Spanyolországhoz tartozott,  sokszor azt a benyomást kelti, hogy nem is Toszkánában, hanem valamelyik dél-olasz vidéken járunk.

Több millió évvel ezelőtt Monte Argentario önálló sziget volt, majd a tengerből évezredek alatt kiemelkedett két homokos-iszapos sáv, melyet a rómaiak kiegészítettek egy harmadikkal. Az olasz szárazföldről a lagúnába mélyen benyúló Orbetello városát feltöltéssel kapcsolták össze Monta Argentario szigetével, így alakult ki a mai három földsáv és a két lagúna. A városból évente rengeteg turista számára a fő érdekességet a homoksávokon való átkelés jelenti, mintha csak a tengerben sétálnának egyik várostól a másikig. 
A földsávok nagyon népszerűek, partjaiknál a homokos strandokat ellepik a turisták. Itt állnak a vidék legszebb villái, többek közt Sophia Loren háza is.

Val d'Orca pipacsai

Egy napot szeretnénk adni azoknak is, akik Toszkána képeslapokról is ismert leghíresebb lankáit, régióját is szeretnék megismerni.

Val D'Orca május végén virágokba burkolózik, minden bizonnyal legszebb arcát mutatja nekünk majd. Megnézzük szebbnél szebb völgyeit, kicsi városait.