top of page

 

Az ÉV LEGNAGYOBB KALANDJA

Az Etna meghódítása

       Sokakat megijesztenek az Etna kitöréséről szóló hírek, de vannak emberek, akik ott élnek, már szinte együtt lélegeznek ezzel a misztikus heggyel.

Őket kértük partnerként egy különleges túrára, ahol úgy láthatod a vulkánokat, ahogy még sosem.

3 nap az Etnán 2920 méter magasságban, majd két nap luxus Pantellerián, a legismeretlenebb vulkáni szigeten

P1040379.JPG

       Időpont: 2019. június 4-8                                      Ár: 550 euro  + repülőjegy

                                 

                                          A bátrabbak, kiváncsibbak jöhetnek tovább velünk innen a másik vulkáni szigetre, Pantelleriára..

Etna Walk 

Az Etna hírmondói

Talán kevesen tudják, de az Etnán él egy fotósokból, videosokból álló csapat, akik figyelik a hegy minden mozdulatát, kitöréseit, növény és állatvilágát. Ők szolgálják ki a világsajtót az ott készült felvételeikkel. Egy kis felsorolás partnereik közül:

Teljes képernyő rögzítése 2019.02.02. 18

Most mi is velük fogunk együtt működni: ők lesznek a vendéglátóink, kísérőink ezen a rendkívüli kiránduláson. Rájuk bízzuk magunkat, rajtuk keresztül ismerkedünk meg az Etna turisták által nem járt különleges helyeivel.

Ez a lehetőség elsősorban fotósoknak, videosoknak teremt rendkívüli lehetőséget, de bizonyára lesz aki ,,csak" kalandvágyból fog velünk tartani.

Terepjáró dzsippekel fogunk közlekedni, nem lesz nagyon megerőltető túra, de azért nem is egy luxus nyaralás - legalábbis az Etnán töltött 3 nap.

 

A szállásról

       

 A Wizzair cataniai járatával érkezünk az esti órákban, aznap már csak a szállásunakt foglaljuk el Nicosiában, az Etna oldalában elterülő 13 ezer fős kisvárosában, 724 méter magasságban. 

Különleges hangulatú, igazi szicíliai kistelepülés, ahol azért kényelmes kétágyas szobákban fogunk tudni a mozgalmas napok után. 

1.nap - a legmagasabb csúcs

       

Az első napra jut a két legmagasabb csúcs meghódítása:

A Crateri Barbagello a 2002-es kitörés során keletkezett, ez a kráter 2920 méter magasan van. Itt a nyár ellenére is igen zord időjárási körülmények várhatnak minket..

Terepjáró dzsippekkel és felvonóval jutunk fel ide, és csaknem 5 óránk lesz kivételes fotókat készítenünk erről az űrbéli tájról.

Az ebédet 2000 méter magasban fogyasztjuk el  Rifugio Sapienzában, hogy aztán közvetlenül ebéd után elindulhassunk következő helyszinünkre a Crateri Silvestrire.