top of page
IMG_20211026_130738.jpg


Caserta és a nápolyi bivaly mozzarella titkai
 

2-IMG_6437.jpg

A pápa kedvenc bivaly-mozzarellája

  

A több mint 140 éves tapasztalattal rendelkező Leuci egy olyan cég, amely minden nap valamivel több mint 400 kiló mozzarellát  és 30 kiló ricottát, provolát, friss sajtokat. és fűszerezett termékeket állít elő és szállít ki a tartományban., Közvetlenül megvásárolható  Olaszország egész területén és azon kívül is szállítható. A Leuci Svájcba és Franciaországba is szállít, ahol a bivaly-mozzarellája a szisztematikusan megrendelő szakácsok által készített ételek egyik összetevője.

Még I. Ferenc pápa is , néhány éve Caserta városában tett lelkipásztori látogatása alkalmával megkóstolta a Leuci mozzarellát (kifejezetten kérte fresellával és paradicsommal), ami azóta nagy rajongója lett, és beszámolt a tejüzemről.

 CAMPANIA 
VIZIBIVALYAI

A felhasznált bivalytej csak az első fejésből , Campania Felix vidékéről, a mozzarella hagyományos születési helyéről származik, a parttól nem messze lévő földterületekről, amelyek évszázadok óta referenciapontnak számítottak a bivalytenyésztéshez.

A kiválasztott tenyésztők mindig ugyanazok: időtlen idők óta a Leucival dolgoznak együtt, a tejminőség stabilitását a tartós kapcsolattal garantálják

 

hp_Q1A6040-2.jpg

MOZZARELLA
TITKAI 

 A Campaniában gyártott bivalytej mozzarella és ricotta jóságának és eredetiségének titka a bivalyok életkörülményeitől és környezetétől, attól függ, hogy mit eszik, de attól is függ, hogy a tejet azonnal feldolgozzák.

Leuci által gyártott bivalytej mozzarella tejből, tejoltóból, sóból és sok sok szeretetből és szenvedélyből készül. Valószínűleg ez a legnagyobb titok.

 

LAVORAZIONE1.jpg

 Különleges világ különleges titkai... szeretnétek belelátni?

Most rajtunk keresztül van rá lehetőséged.

Ha velünk tartasz egy napos casertai utunkra, a kastély látogatása után egy fenséges mozzarealla eédre hívunk meg titeket, és egyben megnézhetitek, hogyan készül  ősi módszerekkel, kézzel a híres nápolyi mozzarella. 

HOGYAN SZÜLETIK A MOZZARELLA ?

Reggia Caserta

A casertai királyi palota Európa egyik legimpozánsabb palotája 36 km-re Nápolytól, egy grandiózus épületkomplexum 1200 belső helyiséggel, 1790 ablakkal, királyi színházzal, lakosztályokkal.

Lenyűgöző kerttel: 3 km hosszú parkjában egymást érik a szökőkutak, vízesések, egy feledhetetlen angol park..